اجلاس کوپ ۲۹؛ توافق کشورها برای کمک ۳۰۰ میلیارد دالری به کشورهای فقیرتر
کشورها در اجلاس کوپ ۲۹، کنفرانس تغییرات اقلیمی در باکو دربارهی کمک مالی ۳۰۰ میلیون دالری در سال برای کشورهای در حال توسعه به توافق رسیدند.
به گزارش سحر افغانستان و به نقل از رویترز این توافق که در وقت اضافهی کنفرانس دوهفتهای منعقد شد، با هدف ایجاد انگیزه برای تلاشهای بینالمللی برای مهار گرمایش جهانی در سالی است که قرار است گرمترین سال تاریخ باشد.
این توافق پس از مذاکرات دشوار بهدست آمده است و برخی کشورهای در حال توسعه منتقدان آن هستند و سقف کمکهای درنظر گرفته شده را کم میدانند.
چاندنی راینا، نمایندهی هیأت هندی دقایقی پس از امضای توافق در جلسهی پایانی اجلاس گفت: «متأسفم که بگویم این سند چیزی بیش از یک توهم بصری نیست. به نظر ما این به چالش بزرگی که همهی ما با آن روبهرو هستیم پاسخ نمیدهد. بنابراین، ما با تصویب این سند مخالفیم.»
سیمون استیل، رییس بخش اقلیم سازمان ملل متحد به مذاکرات دشواری که منجر به توافق شد اذعان کرد، اما از نتیجهی آن بهعنوان یک بیمهنامه برای بشریت در برابر گرمایش جهانی استقبال کرد.
استیل گفته است: «سفر سختی بود، اما ما به توافق رسیدیم. این توافق باعث رشد رونق انرژی پاک و محافظت از جان میلیاردها نفر میشود. اما مانند هر بیمهنامهای، تنها در صورتی کار میکند که حق بیمه بهطور کامل و به موقع پرداخت شود.»
توافق کوپ ۲۹ سالانه ۳۰۰ میلیارد دالر کمک برای کشورهای فقیرتر را تا سال ۲۰۳۵ تأمین میکند و تعهد قبلی کشورهای ثروتمند برای تأمین ۱۰۰ میلیارد دالر در سال را تقویت میکند.
کشورهای در حال توسعه بهدنبال تأمین مالی برای رسیدن به هدف توافق اقلیمی پاریس برای محدود کردن افزایش دمای جهانی به ۱.۵ درجهی سانتیگراد (۲.۷ درجهی فارنهایت) هستند.
براساس گزارش سازمان ملل متحد در سال ۲۰۲۴، جهان در حال حاضر در مسیر گرمایش ۳.۱ درجهی سانتیگراد (۵.۶ فارنهایت) تا پایان این قرن قرار دارد و انتشار گازهای گلخانهای و مصرف سوختهای فسیلی همچنان در حال افزایش است.