عقرب 28, 1401 10:19 Asia/Kabul
  • بهترین رفتار در مواجهه با اشتباه کودک مان چیست؟

رفتار والدین هنگام برخورد با اشتباهات کودک تاثیر بسزایی در تربیت او دارد و والدین باید قبل از بروز هر عکس العمل با نحوه صحیح رفتار با کودک آشنا شوند

شما با اشتباه کودک تان چطور برخورد می کنید؟ آیا می دانستید فریاد زدن سر کودکان همانند کتک زدن مخرب است؟ بسیاری از والدین هنگام انتقال پیام به کودکان صدای خود را بالا می برند و فریاد می زنند در حالی که می دانند نتیجه معکوس می دهد اما همچنان به کار خود ادامه می دهند و والدینی که بیشتر اوقات با صدای بلند صحبت می کنند متوجه شده اند که تاکتیک فریاد زدن ناکار آمده است و تاثیر چندانی در تغیر رفتار آنها ندارد، والدین دانا از شیوه ای استفاده می کنند که زود تر نتیجه بدهد، شیوه هایی که در این بخش به آنها خواهیم پرداخت.

 

برای آنکه مثل والدین دانا با اشتباه کودک خود برخورد کنید

والدینی که مقاوم تر هستند در صورت دیدن رفتار نادرست از کودکان به آنها تذکر می دهند این رفتار باعث نتیجه موثر و سریع نمی شود چون فریاد زدن در دراز مدت دیگر موثر واقع نمی شود هر چند که جز عادات والدین بشمار می آید و باید سعی کنند خود را تغیر دهند.

جدی ولی منطقی برخورد کنید

مثلا اگر کودک روی تخت بالا و پایین می پرد باید بگویید با 3 شماره این کار را انجام ندهد چون نمی خواهید بیفتد روی تخت و آسیب ببیند، اگر نپذیرفت با صدای محکم به آن هشدار دهید و چند دقیقه مهلت دهید تا دست از کار بکشید.

از کودک بخاطر گوش کردنشان تشکر کنید

اگر کودکان حرف های شما را گوش کردند و رفتار خود را ترک کردند از آنها تقدیر کنید اگر نه هشدارهای متعدد دیگر به آن ها ندهید چون ممکن است چندی بعد به نتیجه دلخواه برسید.

با کودکان به اندازه و شدت اشتباهشان صحبت کنید

سطح کاری که کودکان انجام داده سطح گفت و گو را تعیین می کند اگر مثل پریدن روی تخت است می توانید براحتی ابراز ناراحتی کنید و بگویید که ممکن است آسیب ببیند و این قانون ها برای محافظت شماست چون عاشق تان هستیم.

بازی با کلمات و عمل به کودکان کمک می کند که بهتر بتوانند گوش شنوا داشته باشند و تغیرات اخلاقی در ذهن و قلب آن ها همیشگی ایجاد شود نه قطعی و لحظه ای باشد. نکات کلیدی برای صحبت کردن با کودکان وجود دارد که با رعایت آنها تاثیرات مثبت روی قلب آنها گذاشته می شود گذشته از همه این ها کودکان اگر از روی ترس چیزی را بپذیرند بی فایده است.

هم سطح آنها باشید

اگر قصد دارید کودکانتان را موعظه کنید بنابراین با صدای خیلی بلند و تکان دادن انگشت و... نباشد.

 

چند پیشنهاد برای موثرتر بودن تذکراتتان

برای این مسئله نیاز به چند راه موثر برای آنکه کودکتان بعد از اشتباه و در شرایط دیگر حرف شما بهتر درک و بپذیرد، دارید. در این جا هفت راه را به شما پیشنهاد می کنیم که کودکانتان در هر شرایطی به خصوص بعد از انجام اشتباه یا هر شرایط دیگری که هستید بهتر حرف شما را درک و قبول کند.

از لحاظ فیزیکی هم سطح کودکان باشید

خم شوید یا روی زمین هم سطح کودکانتان بنشینید و هنگام صحبت ارتباط چشمی برقرار کنید که یکی از ابزارهای مهم ارتباط انسانی است.

اسم کوچکش را بکار ببرید

وقتی با کودکانتان صحبت می کنید نام کوچک آن ها را بکار ببرید که متوجه شوند در مورد آنها صحبت می کنید نه شخص دیگری.

شیوه های سالم بکار ببرید

دلسوزی جز مواردی است که هنگام صحبت با کودکان باید استفاده کنید چیزی که والدین باید بخاطر داشته باشند این است که کودکان فقط کودکشان هستند و آن ها همه ی تجارب و آگاهی های مغز ما را ندارند و در حال رشد و یادگیری هستند.

پیام ها را ساده انتقال دهید

کودکان توانایی درک جملات و نظرات بلند را ندارند به همین دلیل سعی کنید از جملات کوتاه استفاده کنید. آنها تمرکز پایینی دارند و اگر جملات طولانی استفاده کنید هم برای آنها خسته کننده است هم موجب گیج شدنشان می شود.

وقتی کودکان صحبت می کنند به آنها گوش کنید

وقتی خودتان را هم سطح کودکان می کنید بهتر می توانید ارتباط برقرار کیند و به آنها اجازه دهید که به شما پاسخ دهند چون در واقع توانایی ابراز کلامی نسبت به آنها بیشتر است.

استفاده از کلمه من را فراموش نکنید

عبارتتان را با من شروع کنید. اگر جمله را با این شروع کنید که شما برادرتان را اذیت می کنید به اندازه این جمله که من از اذیت شدن برادرت ناراحتم تاثیر گذار نیست ابراز احساسات بیشتر تاثیر گذار است و کودکان هم توانایی درک احساس را دارند.

با خلاصه کردن صحبت های آنان نشان دهید به آنها گوش میدهید

انجام گام های قبلی بسیار عالی است اما اگر کودک متوجه نشود مفید است نشان دهید که صحبت های آنان را شنیده حتی اگر موافق نیستید.

تگ