ادعای پنتاگون درباره تلاش داعش برای جذب نیرو در افغانستان
وزارت دفاع آمریکا در گزارشی به کنگره این کشور مدعی شد که تلاش شاخه خراسان گروه تروریستی داعش برای جذب نیرو در افغانستان افزایش یافته است
به گزارش تلویزیون سحر افغانستان، وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) در گزارشی که به کنگرهی این کشور ارایه کرده، شاخه خراسان گروه داعش در افغانستان را بزرگترین تهدید خوانده و گفته است که تلاش این گروه برای جذب نیرو افزایش یافته است.
در این گزارش 80 صفحهای که بهتازگی نشر شده، شمار اعضای شاخه خراسان داعش در افغانستان احتمالا دو هزار نفر تخمین زده شده است.
پنتاگون در گزارش خود گفته است که داعش در چند ماه گذشته، مسئولیت ۴۱ حمله در افغانستان و پاکستان را بهعهده گرفته است.
با این حال، براساس ارزیابی ریاست بازرشی وزارت دفاع آمریکا، اگر گروه داعش به استفاده از وضعیت کنونی ادامه دهد، در مدت ۱۲ تا ۱۸ ماه آینده قابلیت تهدید غرب و خاک آمریکا را پیدا خواهد کرد.
براساس اطلاعات فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا و اداره استخبارات این کشور، داعش بیشتر طالبان، اقلیتهای دینی و زیربناهای اقتصادی را در افغانستان هدف قرار میدهد.
در بخشی از گزارش پنتاگون درباره حضور شبکه القاعده آمده است، در حالی که رهبران این شبکه روابط دیرینه با رهبران ارشد طالبان دارند، اما القاعده فعالیتهایش را در افغانستان محدود نگهداشته است.
در این گزارش گفته شده که دلیل محدود بودن فعالیت القاعده در افغانستان ممکن است با تلاش طالبان برای کسب رسمیت بینالمللی ربط داشته باشد.
شان اودانال، سرپرست ریاست بازرشی وزارت دفاع آمریکا گفته که القاعده ممکن است به فرمایش طالبان در حال حاضر فعالیتهای خود در افغانستان را محدود نگهداشته است.
در گزارش پنتاگون همچنین آمده است که طالبان در مدت یک تا دو سال آینده محدودیتها بر القاعده را کاهش و به این شبکه آزادی بیشتر خواهند داد.
ادارهی استخبارات دفاعی امریکا گزارش داده است که گروه القاعده در شبهقاره هند، در حال حاضر در افغانستان ۲۰۰ عضو دارد.
در گزارش پنتاگون درباره توانایی عملیات ضد تروریستی آمریکا نیز اشاره شده و آمده است که این کشور پس از خروج از افغانستان هیچ عملیات ضد تروریستی انجام نداده است.
مایکل کوریلا، فرمانده ستاد مرکزی ارتش آمریکا گفته است که راهاندازی چنین عملیات بدون حضور فیزیکی در افغانستان یا در کشورهای همسایه آن دشوار است؛ اما ناممکن نیست.
مقامهای آمریکایی پیشتر گفته بودند که عملیات موسوم به «از فراز افق» را برای مهار فعالیتهای تروریستی در افغانستان، پس از خروج نیز انجام خواهند داد.
انتهای پیام