قوس 19, 1401 10:43 Asia/Kabul

آشک گوشتی یکی از خوشمزه ترین غذاهای افغانستان می باشد و در مراسمات عروسی در افغانستان و کابل زینت بخش سفره ها می باشد. اما آشک گوشتی از سه مرحله تشکیل شده ابتدا خمیر را تهیه می کنیم سپس مایه گوشتی و در انتها مواد داخل خمیر را حاضر کرده و همه این ها با هم مخلوط می شود و تزئین می شود. آشک گوشتی بیشتر با لپه تهیه می شود و بسیار خوشمزه و راحت است.

تازه ترین خبرها و رویدادهای افغانستان را اینجا  بخوانید

 

مواد لازم برای تهیه خمیر آشک گوشتی

آرد ۱ کیلوگرم

نمک ۱ ق مرباخوری

شکر ۱ سرخالی غذا خوری

تخم مرغ ۱ عدد

روغن ۲ ق غذاخوری

آب به مقدار لازم

 

مواد لازم برای تهیه خورش آشک

گوشت چرخ کرده ۵۰۰ گرم

لپه ۱/۲ پیمانه

پیاز ۲ عدد

رب ۳ ق غذا خوری

چوب دارچین ۱ تکه

نمک و فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم

 

مواد لازم برای تهیه سبزی

تره ۱۰ بسته

گشنیز ۲ بسته

روغن ۲ ق غذا خوری

نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم

 

مواد لازم برای تهیه سس ماست

ماست پیمانه

سیر ۴ حبه

کشک ۳ ق غذا خوری

 

مرحله اول : آماده سازی سبزی

ابتدا تره ها را خوب شسته و به اندازه دلخواه خرد کنید نباید خیلی درشت و نه خیلی ریز خرد کنید سپس به آن گشنیز اضافه کنید باید دقت کنید سبزی ها کاملا خشک شده باشند سپس به آنها نمک و فلفل سیاه و زردچوبه و روغن به سبزی های اضافه می کنیم و سبد را کنار می گذاریم.

مرحله دوم : تهیه خمیر آشک

تمام مواد خمیر را داخل کاسه ریخته و هم بزنید تا مخلوط شوند سپس به تدریج شروع کنید به اضافه کردن آب تا مانند خمیر شکل بگیر خمیر بدست آمده را خوب ورز دهید تا نرم شود سپس روی خمیر را بپوشانید تا باقی مراحل خشک نشود و کمی استراحت کند.

مرحله سوم : تهیه خورش آشک

پیاز ها را شسته و داخل قابلمه ریخته و با کمی زردچوبه تفت دهید تا سبک شود سپس گوشت چرخ کرده را به همراه فلفل سیاه اضافه کنید و هم بزنید لپه و رب را اضافه کنید و هم بزنید تا بوی خامی رب از بین برود در انتها ۱ تکه چوب دارچین انداخته و مقداری آب بریزید تا لپه پخته شود و خورش روغن بیاندازد.

مرحله چهارم : تهیه سس ماست

ماست را با کشک مخلوط کنید و مقداری به آن نمک و فلفل اضافه کنید و سیر های پوره شده را اضافه کنید و هم بزنید و کف ظرف های مورد نظر ریخته و کنار بگذارید.

مرحله پنجم : بریدن خمیر آشک گوشتی

خمیر را چانه بگیرید و با وردنه نازک باز کنید سپس برش بزنید و از مخلوط مواد سبزی (مرحله یکم) مرکز خمیر ریخته و مانند پیراشکی خمیر را روی هم بیاورید و ببندید دقت کنید تمام درزهای خمیر را بگیرید در حین پخت سبزی بیرون نریرید سپس روی خمیر آشک آرد ریخته و داخل سینی بچینید.

مرحله ششم : پخت آشک گوشتی

یک قابلمه را پر آب کنید و اجازه دهید تا به جوش بیاد سپس خمیر ها آماده شده را به همراه ۱ ق غذا خوری روغن داخل آب در حال جوش ریخته و اجازه دهید خمیر ها داخل آب جوش بمدت ۱۵ دقیقه پخته شوند سپس با کمک آبکش آن ها را از آب جدا کنید و داخل ظرف های که از قبل سس ماست ریخته قرار دهید و روی خمیر مجدد سس ماست را بریزید.

مرحله آخر

خورش آشک را بچشید و نمک را اضافه کنید و چوب دارچین را از داخل خورش بیرون بیاورید سپس خورش را روی خمیرها ریخته و به دلخواه با مقداری تره تزئین کنید.

 

نکات کلیدی در تهیه آشک گوشتی

خمیر را باید در حدی ورز دهید که به دست نچسبد.

می توانید فقط از گوشت چرخ کرده استفاده کنید و لپه را حذف کنید.

برای تزئین می توانید از کمی نعنا خشک و فلفل قرمز استفاده کنید.

برای اینکه خمیر را ببندید کمی دور خمیر را با قلمو آب بزنید به راحتی خمیر بهم می چسبد.

 

تگ