عقرب 06, 1401 14:04 Asia/Kabul
  • دمنوشهای خوشمزه با خواص فوق‌العاده که حتما باید امتحان کنید

چای‌های گیاهی یا همان دمنوش‌ها از محبوب‌ترین نوشیدنی‌های گرم در جهان هستند. اگر از طرفداران چای سیاه نیستید می‌توانید نوشیدن بهترین دمنوش‌ها را امتحان کنید و تجربه‌ی جدیدی برای خود ایجاد کنید. می‌خواهیم شما را با ۸ دمنوش محبوب در جهان آشنا کنیم و روش تهیه‌ی آن‌ها در خانه را آموزش دهیم. پس اگر به نوشیدن دمنوش علاقه دارید این مطلب را تا انتها بخوانید.

دمنوش یا چای گیاهی چیست؟

دمنوش‌ها مزایای سلامتی زیادی مثل کمک به هضم بهتر و کاهش وزن دارند و از روزگار قدیم به‌عنوان دارو استفاده می‌شده‌اند. برای دم کردن دمنوش‌ها می‌توانید آن‌ها را در قوری یا لیوان‌های مخصوص دمنوش ریخته و آب جوش را روی گیاه بریزید. مدت زمانی بین ۳ تا ۱۰ دقیقه برای دم کشیدن گیاهان مختلف لازم است و برای تعدیل طعم آن‌ها هم می‌توانید از عسل، یک برش لیمو‌ترش تازه یا ادویه‌های مختلف استفاده کنید.

محبوب‌ترین دمنوش‌های گیاهی

حالا که کمی بیشتر با دمنوش‌ها آشنا شدیم و یاد گرفتیم که چطور آن‌ها را دم کنیم، به سراغ ۸ دمنوش محبوب و آشنایی با خواص آن‌ها می‌رویم.

دمنوش بابونه

دمنوش بابونه نسبت به دیگر دمنوش‌ها طعمی کلاسیک دارد. به دلیل خاصیت آرامش‌بخشی که دارد در بین مردم از محبوبیت خاصی برخوردار است و به دلیل همین خاصیت معمولا قبل از خواب نوشیده می‌شود. تحقیقات نشان داده است که نوشیدن یک فنجان نوشیدنی گرم قبل از خواب باعث ایجاد خوابی آرام می‌شود، حالا چه بهتر که این نوشیدنی چای بابونه باشد!

چای بابونه عطر ملایم بابونه را منتشر می‌کند؛ عطری که معمولا شبیه به عطر سیب سبز ترد است. رنگش پس از دم کشیدن زرد خیلی کمرنگ است و می‌توانید آن را با عسل شیرین کنید.

چای بابونه خاصیت آرامش‌بخشی و تسکین استرس دارد و پس از نوشیدن آن احساس خوبی خواهید داشت. اگر روزی شلوغ و پرچالش داشته‌اید می‌توانید با نوشیدن یک فنجان چای بابونه روزتان را با احساس خوبی به پایان برسانید. مطالعات نشان داده‌اند که چای بابونه می‌تواند به کاهش فشار خون بالا و تنظیم قند خون کمک کند.

دمنوش زنجبیل

زنجبیل به دلیل خواص ضدالتهابی‌ که دارد یکی از محبوب‌ترین گیاهان در طب سنتی و گیاهی است. دمنوش زنجبیل در بهبود هضم و درمان حالت تهوع ناشی از بیماری یا بارداری مؤثر است. همچنین برای کاهش التهاب و شل شدن عضلات معده استفاده می‌شود و می‌تواند گرفتگی عضلات و نفخ شکم را هم کاهش دهد.

چای زنجبیل از ریشه‌ی این گیاه تهیه می‌شود. معمولا ریشه‌ی زنجبیل قطعه قطعه شده، خشک می‌شود و سپس استفاده می‌شود. این چای ۱۰۰% طبیعی در بین دوست‌داران طبیعت و گیاهخواران بسیار محبوب است. چای زنجبیل به صورت کیسه‌ای در بازار موجود است اما می‌توانید خودتان آن را در خانه تهیه کنید. کافی است کمی ریشه‌ی زنجبیل را در آب گرم قرار داده و به مدت ۳ تا ۵ دقیقه دم کنید.

چای زنجبیل عطر و طعم گرم و تند دارد و جوانه‌های چشایی را تحریک می‌کند. برای شیرین کردن و کاهش تندی این دمنوش می‌توانید کمی عسل به آن اضافه کنید. شیرینی می‌تواند طعم تندی را ملایم کند و عسل بهترین گزینه برای ایجاد تعادل در طعم دمنوش‌ها است.

دمنوش زنجبیل را می‌توانید همراه با لیمو ترش هم مصرف کنید. پس از دم کشیدن زنجبیل یک تکه لیمو ترش در فنجان قرار دهید و کمی صبر کنید تا طعم و عطر خود را آزاد کند. اسید مرکبات طعم تازه‌ای به چای می‌بخشد و طعم زنجبیل را قوی‌تر می‌کند.

دمنوش نعنا

دمنوش نعنا یکی از بهترین دمنوش‌های درمانی است که از گذشته تا امروز طرفداران خاص خود را داشته و در سال‌های گذشته هم محبوبیت خاصی پیدا کرده است. این دمنوش مخصوصا در مراکش و ترکیه، بسیار محبوب بوده و نوشیدنی ثابت مراسم اجتماعی و رویدادهای فرهنگی به حساب می‌آید.

در زمان نوشیدن دمنوش نعنا لب‌های شما خنک می‌شود و این به دلیل خواص خنک‌کنندگی نعنا است. افرادی که این دمنوش را استفاده می‌کنند احساس تازگی می‌کنند و از تجربه‌ی این حس خرسند می‌شوند. مصرف دمنوش نعنا در ژاپن در فصل تابستان رواج دارد و از آن برای ایجاد احساس خنکی در نوشیدنی‌ها استفاده می‌شود. با توجه به نوع نعنا و علاقه‌ی خودتان می‌توانید کمی وانیل، شکلات یا میوه را به ترکیب دمنوش اضافه کنید.

دمنوش نعنا به‌عنوان یک درمان طبیعی برای درمان بیماری‌های دستگاه گوارش شناخته می‌شود. نعنا هم مانند زنجبیل در رفع سوءهاضمه، درد معده و حالت تهوع مؤثر است. همچنین خواص ضد التهابی برگ نعنا به تسکین درد عضلات معده و روده کمک کرده،‌ از ریفلاکس اسید و گرفتگی‌های دستگاه گوارش جلوگیری می‌کند.

 دمنوش بادرنجبویه

این دمنوش به نام دمنوش ملیسا هم شناخته می‌شود و نام خود را از واژه‌ی یونانی زنبور عسل گرفته است. دمنوش بادرنجبویه را می‌توان هم با گیاه خشک بادرنجبویه تهیه کرد هم از گیاه تازه‌ی آن برای تهیه استفاده کرد. عطر و طعم آن شبیه به مرکبات است و میزان آن پس از تهیه‌ی دمنوش بیشتر از گیاه تازه است. ترکیب دمنوش بادرنجبویه با عسل طعمی بی‌نهایت عالی و متفاوت به شما می‌دهد.

این دمنوش باعث قوی شدن پوست و کشیدگی آن می‌شود و در جلوگیری از ابتلا به بیماری‌های قلبی مؤثر است. از دیگر خواص این دمنوش می‌توان به تقویت روحیه و بهبود حافظه اشاره کرد. دمنوش بادرنجبویه حاوی میزان زیادی از آنتی‌اکسیدان‌ها است که به آن خاصیت سم‌زدایی بدن می‌دهد. آنتی‌اکسیدان‌ها می‌توانند رادیکال‌های آزاد را از بین ببرند و در نتیجه از پیری زودرس و بیماری‌های مختلف جلوگیری می‌کنند.

دمنوش هیبیسکوس

دمنوش هیبیسکوس، که به نام چای ترش هم شناخته می‌شود، دراقع با گلبرگ‌های گل هیبیسکوس تهیه می‌شود. این دمنوش در مناطق خاصی از جهان مثل کارائیب یا استرالیا با نام گل رز یا ترشک هم شناخته می‌شود. چای ترش به دلیل طعم ترشی که دارد معمولا پس از دم کشیدن به صورت سرد مصرف می‌شود.

چای ترش عطر و طعمی تیز و با طراوت دارد و اگر با کمی عسل یا شکر ترکیب شود طعمی دلچسب خواهد داشت. این گیاه در طب سنتی به‌عنوان بهبود دهنده‌ی احساسات و حالت عمومی بدن شناخته می‌شود. هیبیسکوس سرشار از ویتامین C است و به همین دلیل سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده، سرماخوردگی را بهبود می‌بخشد. چای ترش حاوی اسیدهای آلی، پلی‌فنول‌ها و فلانوئیدها است و به همین دلیل می‌تواند سلامت کلی بدن را افزایش دهد.

دمنوش میوه‌ی گل سرخ

دمنوش میوه‌ی گل سرخ یا گل محمدی یکی از بهترین دمنوش‌هایی است که درباره‌ی آن کم صحبت می‌شود اما محبوبیت آن هر روز در حال افزایش است. دمنوش گلاب هم معمولا از عصاره‌ی گل محمدی تهیه شده و دمنوش گل سرخ هم با میوه‌ی خشک شده‌ی گیاه گل رز تهیه می‌شود.

چای میوه‌ی گل سرخ عطری ملایم و دلپذیر دارد، کمی ترش بوده و رنگ آن صورتی مایل به قرمز است. شما می‌توانید با توجه به ذائقه‌تان به آن کمی عسل یا لیموترش تازه اضافه کنید تا طعم متعادلی داشته باشید. دمنوش گل سرخ در سوئد در زمستان‌ها مصرف می‌شود و به‌عنوان یک نوشیدنی تسکین دهنده شهرت دارد.

چای میوه‌ی گل محمدی سرشار از ویتامین C و مواد معدنی است. مطالعات نشان داده است که ترکیبات موجود در گل سرخ به درمان درد ناشی از آرتروز کمک می‌کند. همچنین مصرف این دمنوش در کاهش وزن مؤثر بوده و مصرف آن به‌عنوان مکمل در رژیم‌های غذایی سالم و ورزشی توصیه می‌شود.

دمنوش اکیناسه

دمنوش اکیناسه از گل‌های بنفش و روشن گیاه اکیناسه تهیه می‌شود، البته بعضی از دمنوش‌های بسته‌بندی شده و آماده‌ی اکیناسه از ریشه و برگ این گیاه تهیه شده است. چای اکیناسه طعم کمی تند و تیز دارد و ترکیب عطر و طعم آن شما را به یاد عطر کاج و گلزار می‌اندازد. این دمنوش در زمان دم کشیدن به رنگ‌های زرد کمرنگ و سبز کمرنگ تغییر می‌کند.

دم کرده‌ی اکیناسه یکی از بهترین دمنوش‌ها برای تقویت سیستم ایمنی بدن و تامین سلامتی است. از این دمنوش معمولا برای از بین بردن اثرات سرماخوردگی و آنفولانزا استفاده می‌شود. مطالعات نشان داده است که مصرف چای اکیناسه می‌تواند به روند بهبود سرماخوردگی سرعت ببخشید. همچنین مصرف این چای به بدن شما کمک می‌کند تا در برابر ویروس‌ها بهتر مبارزه کند.

دمنوش ریشه‌ی شیرین بیان

معمولا از گیاه شیرین بیان به‌عنوان طعم‌دهنده‌ی نوشیدنی‌ها و از ریشه‌ی آن هم برای اضافه کردن طعم به توتون استفاده می‌کنند. همچنین دم‌کرده‌ی ریشه‌ی شیرین بیان یکی از بهترین دمنوش‌های محبوب در جهان است.

این دمنوش عطر و طعمی دلپذیر و قوی دارد. کلمه‌ی شیرین بیان (Licorice) از کلمه‌ای یونانی با معنای ریشه‌ی شیرین گرفته شده است. چای شیرین بیان رنگ زرد کمرنگ و طعمی ترش و شیرین دارد. برای متعادل کردن طعم این دمنوش می‌توانید با توجه به ذائقه‌تان از گیاهان و ادویه‌های مختلفی مثل زنجبیل استفاده کنید.

دمنوش ریشه‌ی شیرین بیان در درمان سرماخوردگی و آنفولانزا مؤثر است. همچنین بلغم را در مجاری تنفسی کاهش داده و مشکلات تنفسی را بهبود می‌بخشد. چای شیرین بیان خواص تسکین دهندگی دارد و گلودرد را کاهش می‌دهد.

مصرف دمنوش ریشه‌ی شیرین بیان عوارض جانبی هم دارد که بهتر است قبل از مصرف با آن‌ها آشنا باشید؛

دمنوش ریشه‌ی شیرین بیان ممکن است با داروهای فشار خون تداخل داشته باشد و مشکل ایجاد کند.

مصرف بیش از حد دمنوش ریشه‌ی شیرین بیان ممکن است باعث بی‌حسی اندام‌ها و درد عضلات شود.

اگر داروی خاصی مصرف می‌کنید حتما قبل از مصرف شیرین بیان با پزشک خود مشورت کنید. همچنین بهتر است در مصرف این دمنوش زیاده‌روی نکنید و فقط به صورت مخلوط با گیاهان مختلف و با کیفیت درجه یک استفاده کنید.

وقتی نوبت به نوشیدن چای می‌شود، دمنوش‌ها طیف وسیعی از طعم و عطرهای مختلف را به ما ارائه می‌دهند. دمنوش‌های گیاهی طعم‌های عجیب و تازه‌ای دارند و از ادویه‌ها، گیاهان و گل‌های مختلف تهیه می‌شوند. اگر تازه به نوشیدن دمنوش روی آورده‌اید می‌توانید این ۸ دمنوش محبوبی که در این مطلب معرفی شده‌اند و از بهترین دمنوش‌ها هستند را امتحان کنید و سپس با توجه به علاقه‌ی خودتان شروع به ترکیب گیاهان و ادویه‌های مختلف با یکدیگر کنید. اگر شما هم ترکیبی از بهترین دمنوش‌های خوش‌طعم را می‌شناسید که از نوشیدن آن لذت می‌برید در قسمت کامنت‌ها برایمان بنویسید.

تگ