برنامه موشکی پاکستان، تهدیدی در حال ظهور
یکی از مقامهای ارشد کاخ سفید گفت پاکستان در حال توسعه توانمندی موشک بالستیک دور برد خود است که در نهایت میتواند اهدافی را فراتر از جنوب آسیا هدف قرار دهد و این برنامه را به «تهدیدی در حال ظهور» برای امریکا بدل کند.
یک مقام ارشد کاخ سفید روز گذشته اعلام کرد که پاکستان، بهعنوان کشوری مجهز به سلاح هستهای، در حال توسعه تواناییهای موشکهای بالستیک دوربرد است.
وی تأکید کرد که این پیشرفت میتواند به پاکستان امکان دهد تا اهدافی فراتر از منطقه جنوب آسیا را مورد هدف قرار دهد، که این موضوع از نظر ایالات متحده «یک تهدید در حال ظهور» به شمار میرود.
این اظهارنظر از سوی «یان فینر» معاون مشاور امنیت ملی کاخ سفید نشان میدهد که چطور روابط بین واشنگتن و اسلام آباد از زمان خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان در ۲۰۲۱ وخیم شده است.
به نقل از خبرگزاری رویترز، این اظهارنظر همچنین این پرسش را مطرح میکند که آیا پاکستان اهداف برنامههای تسلیحات هستهای و موشکهای بالستیک را که مدتها برای مقابله با هند در نظر گرفته بود، تغییر داده است.
وی در جریان سخنرانی در « بنیاد کارنگی برای صلح بینالمللی» گفت: «پاکستان فناوری موشکی پیشرفتهتر، از سامانههای موشکهای بالستیک دوربرد گرفته تا تجهیزاتی را دنبال میکند که آزمایش موتورهای موشکی بسیار بزرگتر را ممکن میسازد».
فینر گفت اگر این روند ادامه یابد، «پاکستان توانایی حمله به اهدافی فراتر از جنوب آسیا، از جمله در ایالات متحده را خواهد داشت. تعداد کشورهای مسلح به سلاح اتمی که با موشک میتوانند سرزمین آمریکا را هدف قرار دهند بسیار کم است و آنها تمایل به خصومت دارند.»
اظهارات وی یک روز پس از آن مطرح شد که واشنگتن یکسری تحریمهای جدید مرتبط با برنامه توسعه تسلیحات بالستیک پاکستان وضع کرد که شامل وضع تحریم برای اولین بار علیه یک آژانس دولتی دفاعی ناظر بر این برنامه میشود.
در این میان، پاکستان با ابراز تاسف از تحریمهای اخیر امریکا بر برنامه موشکهای بالستیک خود، اعلام کرد: «سیاستهای مغرضانه واشنگتن پیامدهای خطرناکی برای ثبات استراتژیک منطقه و فراتر از آن دارد.