نبود امکانات برای مداوای بیماران مبتلا به سل
برخی از بیماران مبتلا به سل عدم دسترسی به امکانات بهداشتی شکایت دارند و می گویند که آنها اتاقی برای بستری شدن در بیمارستان «انتانی» مخصوص سل ندارند.
به گزارش تلویزیون سحر افغانستان، نبود امکانات درمانی سبب شده است تا تخت برای بستری برخی از بیماران مبتلا به سل/توبرکلوز در فضای آزاد گذاشته شود.
خدیجه یکی از این بیماران به رسانه گفت که «چیزی به مریض نمیرسد. وقتی میگویم درد دارم، میگویند برو دارو را از بیرون بیاور، ما پول نداریم که خریداری کنیم.»
شیما یکی دیگر از بیمارستان بستری نیز میگوید: «جای خوب ندارد، مریضهای که نو میآیند و کسانی خوب شدند، را دوباره مریض میسازد. دوباره نتیجه آنان مثبت میشود.»
محمد بلال یکی دیگر از بیماران به طلوعنیوز گفته است: «بخش آی سی یو وجود ندارد. اکسیژن نیست و از بیرون میآوریم.»
نه تنها بیماران، بلکه پزشکان این بخش نیز از امکانات کم بهداشتی و کم شدن حقوق ماهانه خودشان شکایت دارند.
محمد منیر یکی از پزشکان گفت: «ما خانواده خودمان را به خطر انداختیم و خدمت میکنیم. از وزارت میخواهیم که پنجاه درصد حقوق و اضافه کاری را که کم کرده اند دوباره کامل پرداخت کنند.»
سرطبیب بخش سل در بیمارستان افغان-ژاپن میپذیرد که پس از انتقال این بخش به بیمارستان انتانی، پزشکان و بیماران متبلا به سل با مشکلات فراوانی رو به رو شده اند.
همزمان با این، وزارت صحت عامه طالبان میگوید که ۱۴۰ نفر که به این بیماری مبتلا بودند، در سال جاری میلادی جان باخته اند.
جاوید هژیر، سخنگوی وزارت صحت عامه طالبان گفت: «وزارت صحت بخاطر کنترول و مهار سل در افغانستان، برنامههای آگاهی عامه را راه انداخته است و خدمات تشخیص و تداوی را به شکل رایگان در ۸۵۲ مرکز فراهم کرده است.»
بیمارستان امراض ساری افغان-ژاپن که در سال ۲۰۱۴ با همکاری مالی ژاپن از بهر درمان بیماران سل، مالاریا و ایدز ایجاد شده بود، پس از گسترش ویروس کرونا در افغانستان ویژه درمان بیماران کوید19 شد.
انتهای پیام