ورود بیش از ۱۸۵ میلیون دالر کالای ترانزیتی از افغانستان به ایران
مدیرکل گمرک دوغارون اعلام کرد که انواع کالای ترانزیتی به ارزش ۱۸۵ میلیون و ۲۹۲ هزار دالر در نیمه نخست امسال از سمت افغانستان وارد گمرک دوغارون در تایباد شده است.
به گزارش تلویزیون سحر افغانستان، «حسن رحیمی زاده» مدیرکل گمرک دوغارون در تایباد اظهارداشت که ۶۲ هزار و ۵۹۶ تن انواع کالای ترانزیتی به ارزش ۱۸۵ میلیون و ۲۹۲ هزار دالر در نیمه نخست امسال از سمت افغانستان وارد گمرک دوغارون شده است.
وی افزود که مقصد این میزان کالای عبوری، برخی از کشورهای اروپایی و آسیایی است.
رحیمی زاده گفت: در مدت زمان یاد شده، هفت هزار و ۱۶۵ تن انواع کالا به ارزش هفت میلیون و ۱۳۶ هزار دالر از طریق افغانستان وارد گمرک دوغارون شد که در بازارهای هدف ایران مورد استفاده قرار می گیرد.
وی به ترانزیت خروجی کالا از دروازه زمینی دوغارون به سمت افغانستان هم اشاره کرد و گفت: در نیمه نخست امسال، ۲۶۸ هزار و ۳۳۰ تن انواع اقلام به ارزش ۸۱۱ میلیون و ۳۶۷ هزار دالر به سمت افغانستان و کشورهای حوزه خلیج فارس، آسیای جنوب شرقی، ترکیه و عراق ترانزیت شد.
مدیرکل گمرک دوغارون، انواع مصالح ساختمانی، میلگرد، بنزین و گاز مایع را از مهمترین اقلام صادراتی به افغانستان اعلام کرد و افزود: گمرک دوغارون دروازه طلایی برای تجارت و ترانزیت کالا و یکی از پرترددترین معبرهای زمینی کشور در بخش کالا و مسافر است.
به گزارش شبکه خبر رحیمی زاده اضافه کرد: در بخش مسافری، روزانه بیش از سه هزار و ۵۰۰ نفر شامل راننده، مسافر و کارکنان بخشهای مختلف اداری و خدماتی در پایانه مرزی دوغارون تردد دارند و سالانه بیش از یک میلیون مسافر به صورت قانونی از طریق معبر رسمی دوغارون وارد ۲ کشور ایران و افغانستان میشوند.
وی افزود: هرات یکی از مهمترین بازارهای کشور افغانستان است که با نقطه صفر مرزی و گمرک مرزی دوغارون ۱۲۰ کیلومتر فاصله دارد.
پیش از شیوع کرونا سالانه ۲ میلیارد دالر صادرات، سه میلیارد دالر ترانزیت خروجی و ۲۰ میلیون دالر واردات از طریق مرز دوغارون بین ایران و افغانستان انجام میشد.
گمرک دوغارون در ۱۸ کیلومتری شهر تایباد و همجوار با کشور افغانستان، یکی از پنج گمرک برتر اقتصادی کشور است.
بیشتر بخوانید:
اجرای طرح جامع پایانه مرزی دوغارون برای توسعه روابط ایران و افغانستان
بیگدلی: سرعت در اجرای طرح توسعه پایانه مرزی دوغارون با افغانستان ضروری است