کمبود آموزگار و کتاب درسی؛ چالش مهم آموزش و پرورش بلخ
مسئولان در ریاست معارف (آموزش و پرورش) ولایت بلخ در شمال افغانستان میگویند که معارف این ولایت به یک هزار و 500 آموزگار حرفه ای نیاز دارد.
به گزارش تلویزیون سحر افغانستان، مسئولان در ولایت بلخ می گویند که بیش از 500 هزار در 600 مدرسه در این ولایت درحال آموزش هستند.
این مسئولان تاکید می کنند که تمامی مدارس به روی دانشآموزان دختر و پسر باز است، اما نیاز به آموزگاران بیشتری دارند.
«عبدالجلیل شهیدخیل» رئیس معارف بلخ گفت که «در ولایت بلخ، ما به ۱۵۰۰ معلم نیاز داریم که باید این مشکل حل شود.»
وی افزود که تلاشها ادامه دارند تا هرچه زودتر کمبود آموزگاران برطرف همچنین تلاش می شود تا اصلاحاتی نیز برای بهبود معارف و رشد دانش آموزان نیز به انجام برسد.
رئیس معارف بلخ گفت: «ما 95 درصد آموزگاران خیالی را از مدارس شناسایی کردیم و این برای بودجه حکومت جدید یک دستاورد کلان است.»
شماری از مدارس در ولایت بلخ ساختمان ندارند و دانشآموزان ناگزیر هسند که زیر خیمهها و یا هم در فضای باز درس بخوانند.
«محمدنعیم بلخی»، رئیس معارف شهر مزارشریف نیز به طلوعنیوز گفته است: «در شهر مزارشریف، تقریبا هفت هزار آموزگار رسمی داریم و ۱۴۵۴ آموزگار حق الزحمه و افتخاری داریم.»
در همینحال، کمبود کتابهای درسی از دیگر چالشهای بنیادی در ولایت بلخ است. دانشآموزان از کنبود کتابهای درسی شکایت دارند و خواستار حل این مشکل هستند.
با این حال در سراسر افغانستان، میلیونها دانشآموز دختر و والدین آنها انتظار دارند که حکومت طالبان بیدرنگ تمامی مدارس دخترانه از دوره متوسطه و دبیرستان را در این کشور بازگشایی کند.
انتهای پیام.