حمل 10, 1401 16:05 Asia/Kabul
  • تشکیل نیروی ویژه برای حفاظت از آثار باستانی و تاریخی در بلخ

رئیس اطلاعات و فرهنگ ولایت بلخ گفت که نظارت منظم بر حفاظت از آثار باستانی و اماکن تاریخی در این ولایت وجود دارد و حتی نیروی ویژه برای حفاظت تشکیل شده است.

به گزارش تلویزیون سحر افغانستان، «مولوی ذبیح الله نورانی»، رئیس اطلاعات و فرهنگ طالبان در بلخ اظهارداشت که مسئولین ارگان های کشفی، امنیتی و سایر نهادها موظف هستند تا در بخش حراست و حفاظت از آثار باستانی و اماکن تاریخی توجه جدی داشته باشند.

وی افزود که نظارت منظم بر حفاظت از آثار باستانی و اماکن تاریخی در ولایت بلخ وجود دارد و حتی نیروی نظامی محافظتی برای نگهداری از این مناطق همه روزه فعال است.

مولوی نورانی گفت که در بخش تعمیر و بازسازی آثار باستانی و بناهای تاریخی با مسئولین مرکزی صحبت شده و به زودی کار بازسازی مراکز نیمه کاره و سایر پروژه ها آغاز خواهد شد.

رئیس اطلاعات و فرهنگ طالبان در بلخ اظهارداشت: حکومت به ویژه وزارت اطلاعات و فرهنگ برای حفاظت و نگهداری از مناطق و امکان تاریخی و باستانی در سطح افغانستان به خصوص بلخ متعهد است.

«صالح محمد خلیق» رئیس اسبق اطلاعات و فرهنگ بلخ به آوا گفت که آثار باستانی یک کشور شناسنامه و هویت ملت ساکن در آن است و از لحاظ مادی و معنوی ارزش فراوانی دارد.

وی افزود که اماکن تاریخی و آثار باستانی از جمله عوامل جذب گردشگران است که از این طریق حکومت می تواند درآمدزایی داشته باشد و خوشبختانه افغانستان از نظر اماکن تاریخی و آثار باستانی غنی و سرشار است.

خلیق اظهار داشت که بلخ قدیمی ترین شهر در افغانستان، منقطه و جهان می باشد و جایگاه خاصی دارد؛ زیرا به عنوان ام البلاد یعنی مادر شهرها شناخته می شود، آثار تمدنی و دوره های مختلف سلطنتی و پادشاهی در بلخ وجود دارد و به دست آمده که حتی بعضی از آثار و اماکن تاریخ دقیق اش به انسان های اولیه برمی گردد.

رئیس سابق اطلاعات و فرهنگ بلخ از حکومت طالبان خواست تا در قبال ارزش های فرهنگی که شامل آثار باستانی، اماکن تاریخی و رسم و رواج های سنتی مردم محلی است توجه جدی به خرج دهند و در این خصوص مردم نیز مسئول هستند.

از سوی دیگر، سید ضیا حسینی؛ آگاه مسایل فرهنگی نیز می گوید که حوزه فرهنگی که بخشی از آن را تبلیغ و حفاظت از آثار باستانی و اماکن تاریخی تشکیل می دهد در کشور ضعیف است؛ چون حکومت و مردم توجه لازم را در این زمینه ندارند و تنها راه برای تقویت این عرصه بیداری مردم و اهمیت دادن به فرهنگ و هویت ملی می باشد.

گفتنی است که ولایت بلخ از جمله معدود مناطق در جهان محسوب می شود که دوره های متعدد تمدنی و سلطنتی را در خود پرورانده و دارای آثار و بناهای تاریخی و باستانی زیادی می باشد.

انتهای پیام

تگ