جدی 30, 1400 11:28 Asia/Kabul
  • برای کمک به مردم افغانستان با طالبان در تعامل هستیم/روزانه بیش از 4 هزار ویزای ورود به ایران صادر می شود

سفیر ایران در کابل با اعلام این که روزانه بیش از 4 هزار ویزای ورود صادر می شود، اظهارداشت که هر روز با مقامات حکومت طالبان در تعامل هستیم و می خواهیم در این وضعیت دشوار اقتصادی باری از دوش مردم افغانستان برداریم.

«بهادرامینیان» سفیر جمهوری اسلامی ایران در گفتگو با خبرنگار تلویزیون سحرافغانستان در کابل، گفت که جمهوری اسلامی ایران روزانه با مقامات حکومت طالبان در حوزه های سیاسی، امنیتی، اقتصادی، فرهنگی تمدنی در تماس می باشد.

امینیان تصریح کرد که افغانستان در حال حاضر با مشکلات فراوان مواجه است به خصوص برای تامین مایحتاجش با مشکل مواجه است و ما تمام تلاش خود را می کنیم که باری را از روی دوش مردم افغانستان برداریم، در این هوای سرد سوخت را با قیمت خوب تامین کنیم تا برای درد مردم افغانستان مرحمی باشد.

وی تصریح کرد که جمهوری اسلامی ایران تمام تلاش خود را به کار گرفته تا مرزهایش با افغانستان را مسدود نکند، ما حتی یک روز مرزهای خود را بر روی اتباع افغان مسدود نکردیم و سفارت ما نیز حتی یک روز تعطیل نبوده است.

ما احساس می کنیم که نباید مردم افغانستان به انزوا روند و فشار بر این مردم وارد شود.

بعد از تحولاتی که در این اواخر اتفاق افتاد جمهوری اسلامی ایران یکی از تنها کشورهایی است که درهای خود را به روی اتباع افغانستان باز نگه داشت و به همین لحاظ روزانه ما متقاضیان بسیار زیادی برای اخذ ویزا داریم و علاوه بر این به دلیل شرایط سیاسی و مشکلات اقتصادی با تعداد بسیار زیادی از اتباع افغانستان که قصد دارند کشور خود را ترک کنند روبرو هستیم.

به گفته امینیان، روزانه هزاران نفر از اتباع افغانستانی به صورت غیر قانونی وارد خاک جمهوری اسلامی ایران می شوند که البته بخشی از این جمعیت قصد دارند از مسیر ایران راهی کشورهای دیگر شوند و بخشی از اتباع افغانستان که ویزا یا مدارک برای سفر به دیگر کشورها را دارند به دلیل این که پروازها در افغانستان متوقف شده باید از جمهوری اسلامی ایران وارد کشور مقصد شوند.

سفیر ایران اظهارداشت: به دلیل این مجموعه دلایل، طی 5 ماه گذشته جمهوری اسلامی ایران تصمیم گرفت تا شرایط و تسهیلات لازم را بوجود بیاورد تا ورود اتباع افغانستان به ایران تا جای ممکن به صورت قانونی صورت گیرد. 

وی ادامه داد: روزانه در سفارت جمهوری اسلامی ایران در کابل و همچنان در چهار کنسولگری ایران حدود 4 تا 5 هزار ویزا صادر می شود. آمارها نشان می دهند که تنها در سفارت ایران در کابل به غیر از 4 کنسولگری در حدود 40 هزار ویزا در چند ماه گذشته صادر شده است.
 و طبیعتا میزان زیاد صدور ویزا و ورود اتباع افغانستان به جمهوری اسلامی ایران می تواند ایران را با مشکلاتی مواجه کند. 

امینیان در ادامه خاطرنشان کرد که مقامات جمهوری اسلامی بارها اعلام کردند که با توجه به حضور جمعیت 3.5 میلیونی از اتباع افغانستان در ایران که در طول چند ماه گذشته صد ها هزار نفر دیگر به این رقم افزوده شده به تدریج مشکلاتی برای ایران ایجاد می کند به همین دلیل تقاضای ما این است که هم جامعه بین المللی به این قضیه دقت کنند و هم مردم افغانستان شرایط موجود را درک کنند.

بهادر امینیان سفیر ایران در کابل

سفیر ایران در کابل از مردم افغانستان خواست با توجه به شرایطی که جمهوری اسلامی ایران ایجاد کرده است با اخذ ویزا و از مرزهای قانونی وارد ایران شوند تا نه برای متقاضیان برای ورود به ایران و نه برای پلیس ایران مشکل ایجاد شود.

وی همچنین از مردم افغانستان خواست که پس از اتمام مهلت ویزا در افغانستان به صورت غیر قانونی اقامت نکنند و به کشورشان بازگردند. در صورت نیاز بار دیگر با اخذ ویزا و قانونی وارد ایران شوند.

به گفته این دیپلمات ایران، در طول ماه های گذشته اقامت غیر قانونی و عدم بازگشت مهاجرینی که با ویزا وارد شده اند برای مقامات ایرانی یک دغدغه شده است.

سفیر ایران می گوید با وجود این که مقامات ایران شرایط دشوار مردم افغانستان را درک می کنند و به همین دلیل تسهیلاتی را برای ورود اتباع افغانستان ایجاد کرده اند اما از مردم افغانستان تقاضا می کنیم که به حاکمیت و قانون ایران احترام بگذارند و باعث نشوند که پلیس با افراد غیرمجاز برخورد صورت گیرد.

بهادرامینیان همچنین یادآور شد که ورود غیر قانونی از مرزهای غیر قانونی به ایران می تواند خطرهای فراوانی را در پی داشته باشد. «متأسفانه یک سری از دلالان و مافیایی هستند که منافع بسیاری در قاجاق انسان دارند، پول های هنگفتی را از اتباع افغانستان می گیرند تا آنها را به ایران منتقل کنند و این موضوع بی شک خطرهای فراوان دارد».

وی افزود که مرزبانان ایرانی مجبور هستند که از خاک خود محافظت کنند و آنها نمی توانند تشخیص دهند، اشخاصی که قصد دارند به صورت غیر قانونی وارد خاک ایران شوند قاچاقچی مواد مخدر هستند؟ تروریست هستند؟ یا مهاجرین غیر قانونی. 

سفیر ایران در ادامه درباره موضوع مواد مخدر نیز گفت که مسأله مواد مخدر در این رابطه یک مشکل نگران کننده است. متاسفانه در طول 20 سال گذشته کشت مواد مخدر در افغانستان گسترش بسیاری پیدا کرده و حالا چیزی در حدود 70 تا 80 درصد از تریاک دنیا در افغانستان تولید می شود و بخشی از این تولیدات قرار است از ایران منتقل شود و این موضوع برای ایران مشکل ایجاد می کند.

به گفته بهادر امینیان حضور جریان های تروریستی و افراطی که قصد دارند به امنیت جمهوری اسلامی ایران صدمه بزنند یک دغدغه جدی برای ما هست و ما نگرانی های جدی خود را از این بابت داریم. این امکان وجود دارد که در بین اشخاصی که قصد ورود قاچاقی به ایران را دارند تروریست هایی که می خواهند امنیت ایران را برهم بزنند حضور داشته باشند. 

وی در ادامه تأکید کرد: «علاوه بر این موضوعات به هر حال وقتی یک عده به شکل غیر قانونی وارد یک کشور دیگر می شوند دلال ها یا مافیا در حمل و نقل آنها از شرایط مناسبی استفاده نمی کنند اتباع تحقیر می شوند، شاهد تصادف های بسیار زیادی در این اواخر بوده ایم چرا که ماشین های مربوط به قاچاق انسان به صورت غیر قانونی و غیر استاندارد با سرعت های زیاد از دست پلیس قصد فرار دارند، پلیس نمی داند که در داخل این ماشینی که در حال عبور است تروریست هست یا مواد مخدر، ایست می دهد و این ها نمی ایستند و پلیس چاره ای به جز تیراندازی ندارد به هر حال قانون یک کشور را باید احترام گذاشت و ما نمی خواهیم که به مردم افغانستاتن هیچ صدمه ای برسد اما نمی شود تشخیص داد ماشینی که در حال عبور غیر قانونی است چه چیزی را حمل می کند و وقتی پلیس ایست می دهد نمی ایستند و پلیس مجبور به شلیک می شود.»

سفیر ایران اظهارداشت که ما با مقامات طالبان صحبت کرده ایم و به آنها گفته ایم که یکی از دغدغه های قاچاق مواد مخدر به ایران است. آنها اعلام می کنند که در زمان حکومت قبلی طالبان کشت مواد مخدر در افغانستان صفر بود مواد مخدری که امروز در افغانستان تولید می شود میراث 20 سال حضور آمریکایی ها و غربی ها در افغانستان است. طالبان می گویند ما قصد داریم جلوی کشت مواد مخدر را بگیریم البته که این کار مشکل است زیرا به منابع مالی برای در اختیار گذاشتن کشت جایگزین بین کشاورزان نیاز است و باید از طرف جامعه بین المللی به ما کمک شود که بتوانیم این مسیر را طی کنیم.

انتهای پیام/.