پس از تسلط طالبان
نیم میلیون نفر در افغانستان بیکار شدهاند
گزارش تازه سازمان بین المللی کار نشان می دهد که پس از تسلط طالبان بر افغانستان بیش از نیم میلیون نفر در افغانستان کار خود را از دست داده اند. زنان، کارمندان دولتی، نیروهای مسلح، کشاورزان و کارمندان خدمات اجتماعی و امور ساختمانی از قربانیان این بیکاری دستهجمعی هستند.
به گزارش تلویزیون سحر افغانستان، سازمان بین المللی کار در گزارشی امروز (چهارشنبه ۲۹ دیماه/جدی) اعلام کرد که بحران به وجود آمده، اقتصاد افغانستان را فلج کرده و بازار کار را به شدت زیر فشار قرار داده است.
بر اساس این گزارش، این وضعیت به صورت خاص زنان، افرادی که در مزارع، ادارات دولتی، خدمات اجتماعی و ساختمانی کار می کردند رامتاثر کرده است؛ زیرا آنها یا کارشان را از دست داده اند و یا هم حقوق دریافت نمی کنند.
در این گزارش همچنین آمده است که بسیاری از شرکتها نیز زیر فشار قرار دارند و به سختی می توانند سرپا بمانند؛ زیرا هزاران نفر هر روز از افغانستان در حال خروج هستند.
سازمان بین المللی کار اظهارداشت که تا ماه ژوئن ۲۰۲۲ میلادی بین ۷۰۰ هزار تا ۹۰۰ هزار شغل در افغانستان از بین خواهد رفت؛ زیرا شرایط اشتغال بیشتر نادر خواهد شد.
در این گزارش همچنین آمده است که تصرف مجدد افغانستان توسط طالبان، پیامدهای اقتصادی بسیار زیادی را در پی داشته است؛ زیرا این کشور از یکسو با کمبود پول نقد مواجه است و از سوی دیگر، برداشت پول نقد از بانکها با محدویت روبرو است؛ وضعیتی که نه تنها افرادبلکه شرکتها را نیز با مشکل مواجه کرده است.
این سازمان گفته است که اقتصاد افغانستان از قبل نیز به دلایل مختلف از جمله بیش از چهار دهه جنگ، خشکسالی و همه گیری بیماری کووید-۱۹ با مشکلات جدی روبرو بود.
پس از تسلط مجدد طالبان بر افغانستان و خروج نیروهای خارجی، آمریکا و برخی کشورها داراییهای افغانستان را توقیف کردند و تمایلی به آزادسازی آن ندارند.
بر اساس این گزارش، زنان در سال ۲۰۲۰ میلادی، ۲۰ در صد شغلها را در افغانستان در اختیار داشتند، اما حالا آنها در برخی مناطق از کار محروم شده اند.
علاوه بر آن، تحصیل دختران در افغانستان محدود شده است. رهبران طالبان ابراز امیدواری کرده اند تا در ماه مارس سال جاری میلادی همه مدارس در سراسر این کشور به روی دختران باز شوند؛ اما در حال حاضر، تحصیل دختران محدود شده است.
سازمان بین المللی کار در حالی خواستار حمایت بیشتر جامعهٔ بین المللی از افغانستان شده است که بر اساس هشدار سازمان ملل متحد ۸.۷ میلیون شهروند این کشور در آستانه گرسنگی قرار گرفته اند.
پیش از این نیز، مقام های سازمان ملل متحد بارها گفته اند که بیش از نیمی از مردم افغانستان به کمک های فروی نیاز دارند.
انتهای پیام.