اسد 29, 1401 16:28 Asia/Kabul
  • داعش چند حمله طی سال جاری در افغانستان انجام داده است؟

گروه تروریستی داعش شاخه خوراسان که دشمن سرسخت طالبان است، طی سال جاری در افغانستان 224 حمله را سازماندهی و اجرا کرده است.

به گزارش تلویزیون سحر افغانستان، سازمان اطلاعاتی سایت (SITE Intelligence Group) که فعالیت شبکه‌های تروریستی و تندرو را دنبال می‌کند، در گزارش تازه‌ای نوشت، ۳۰ مورد از حمله‌های داعش خوراسان تلفات زیادی به مردم وارد کرده است.

از سوی دیگر، واشنگتن پست نیز اظهارداشت، داعش خوراسان در اواخر سال گذشته میلادی، ۵۰۰ هزار دلار، از شاخه مرکزی داعش در خاورمیانه، کمک نقدی دریافت کرده است. این کمک نقدی در راستای تامین نیازهای داعش خوراسان در جنگ علیه طالبان، انجام حمله‌های تروریستی در شهرها و جذب نیروهای جدید هزینه شده است.

مایکل کوگلمن، معاون مدیر برنامه‌های آسیا در اندیشکده ویلسون به واشنگتن‌پست گفته است: «راهبرد داعش در افغانستان دو چیز است؛ هدف قرار دادن مستقیم نیروهای طالبان برای تضعیف قدرت آن‌ها و هدف قرار دادن غیرنظامیان برای تضعیف مشروعیت طالبان، با درهم شکستن روایت اصلی آن‌ها که می‌گویند تسلطشان بر افغانستان به صلح و ثبات منجر شده است.»

در گزارش اخیر ناظران سازمان ملل نیز آمده است که در ماه‌های اخیر برخی از فرماندهان تاجیک و ازبک‌تبار طالبان در شمال افغانستان، به گروه تروریستی داعش خوراسان ملحق شده‌اند. این افراد که سال‌ها در صفوف طالبان جنگیده‌اند، پس از پیروزی در ساختار قدرت نادیده گرفته شدند. سرخوردگی و نادیده گرفته شدن در ساختار قدرت طالبان، فرماندهان محلی این گروه را وادار کرد به تشکیلات داعش خوراسان بپیوندند.

طالبان در اواخر ژوئن، نشستی را با حضور بیش از چهار هزار نفر در کابل برگزار کرد تا در مورد مسائل مهم تصمیم بگیرند. در قطعنامه پایانی این نشست، داعش خوراسان با نام گروه «خوارج و فاسد» معرفی شد. در این قطعنامه آمده بود که هرگونه تماس و همکاری با داعش، به معنی دشمنی با طالبان است.

به گزارش اندیپندنت، مایکل کوگلمن درباره تلاش یک‌ساله طالبان برای مهار داعش در افغانستان گفت: «آن‌ها [طالبان] ظرفیت زیادی برای استفاده از نیروی هوایی که روش اصلی برای هدف قرار دادن داعش خوراسان است، ندارند. طالبان برخلاف دولت پیشین افغانستان، از حملات زمینی علیه داعش استفاده می‌کند که این روش بیش از آنکه داعش خوراسان را تضعیف کند، مردم محلی را از طالبان ناراضی کرده است».

طالبان در ماه‌های نخست حاکمیت بر افغانستان، ده‌ها تن از روحانیونی را که به سلفی‌ها گرایش داشتند وادار کردند تا با این گروه بیعت کنند. روحانیون سلفی در استان‌های مختلف، ازجمله بدخشان، نورستان، ننگرهار، کابل، پروان و چند شهر دیگر، با زور و تهدید به برگزاری گردهمایی و اعلام بیعت با رهبر طالبان وادار شدند.

انتهای پیام.