اسد 03, 1401 12:48 Asia/Kabul
  • چهره منطقه با راه آهن «ترانس-افغان» تغییر می کند

استاد دانشگاه دولتی شرق شناسی در تاشکند تاکید کرد که پروژه احداث راه آهن «ترانس-افغان» با اهمیت است و چهره منطقه را کاملاً تغییر خواهد داد.

به گزارش تلویزیون سحر افغانستان، «سیف‌الدین جباروف» کارشناس مسائل سیاسی و استاد دانشگاه دولتی شرق شناسی تاشکند درباره اهمیت اجرای پروژه احداث راه آهن «ترانس-افغان» اظهار داشت: در شرایط سخت سیاسی، اقتصادی و بشری کنونی جهان، تلاش‌های مشترک برای ادغام کشورهای آسیای مرکزی و جنوبی از جمله افغانستان در سیستم کریدورهای حمل و نقل بین‌المللی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

وی افزود: به همین دلیل کنفرانس تاشکند که ادامه منطقی مجامع بین‌المللی است که قبلاً به ابتکار «شوکت میرضیایف» رئیس‌جمهور ازبکستان در پایتخت کشورمان برگزار شده بود، مانند «فرایند صلح، همکاری‌های امنیتی و همکاری‌های منطقه‌ای» 27 مارس 2018 و «آسیای مرکزی و جنوبی: پیوندهای منطقه‌ای، چالش‌ها و فرصت‌ها» از 15 تا 16 جولای 2021، برای تضمین صلح، ثبات و توسعه پایدار در فضای وسیع اوراسیا از اهمیت راهبردی برخوردار است.

این کارشناس مسائل سیاسی تصریح کرد: نخست، کنفرانس فعلی به توسعه پیشنهادها و اقدامات خاص برای آزاد کردن پتانسیل آسیای مرکزی در زمینه صادرات و خدمات ترانسپورت بین کشورهای جنوب شرقی آسیا و سایر مناطق جهان کمک خواهد کرد. انتظار می‌رود در نتیجه همکاری ترانسپورتی افغانستان با سایر کشورها، تولید ناخالص داخلی منطقه‌ای حداقل در 10 سال دو برابر شود. البته ساخت راه آهن ترمز- مزار شریف- کابل- پیشاور در این زمینه نقش اساسی دارد.

جباروف ادامه داد: دوم اینکه ساخت راه آهن به تقویت تعامل سیاسی و اقتصادی آسیای مرکزی و جنوبی کمک خواهد کرد و بازار بزرگی را پیش روی کشورهایی مانند پاکستان، ایران، هند و خود افغانستان خواهد گشود. این به نوبه خود، پیش‌نیازهای اقتصادی جدید و فرصت‌هایی برای توسعه پایدار، تقویت صلح و ثبات ایجاد می‌کند.

وی اضافه کرد: سوم اینکه اجرای این پروژه موسوم به «پروژه قرن» کوتاه‌ترین دسترسی را برای کشورهای آسیای میانه به بنادر اقیانوس هند و خلیج فارس فراهم می‌کند و باعث ارتقای همکاری جنوب آسیا با بازارهای چین و اروپا شده و سبب احیای نقش تاریخی آسیای مرکزی به عنوان اتصال طبیعی بین شرق و اروپا می‌شود.

به گزارش تسنیم به نقل از «ازبک دیلی»، ایتن کارشناس مسائل سیاسی در انتها تصریح کرد: به طور کلی، ساخت راه آهن «ترمز - مزار - شریف - کابل – پیشاور» نزدیک‌ترین، ارزان‌ترین و امن‌ترین کریدور را ایجاد می‌کند که فرصت‌های بزرگی را برای برقراری صلح طولانی مدت در کشور همسایه باز می‌کند؛ این خط آهن چهره منطقه ما را به کلی تغییر خواهد داد.

لازم به ذکر است که اخیراً در خاک افغانستان با مشارکت متخصصین ازبکستان، افغانستان و پاکستان کار تعیین مسیر راه آهن ترانس-افغان و ارزیابی امکان سنجی پروژه آغاز شده است.

انتهای پیام.