تبانی آمریکا و دادگاه لاهه؛ وقتی خون اوکراینیها رنگینتر از افغانها میشود
دادگاه لاهه درحالی تنها چند روز پس از آغاز بحران اوکراین تصمیم به بررسی احتمال وقوع جنایات جنگی گرفته که این دادگاه ۱۶ سال پس از حمله آمریکا در افغانستان چنین تصمیمی گرفت و در نهایت آمریکاییها را از تحقیقات مستثنی کرد.
به گزارش تلویزیون سحر افغانستان، «فاتو بنسودا» دادستان سابق دادگاه لاهه پس از 16 سال از حمله آمریکا به افغانستان و کشتار هزاران غیرنظامی در این کشور در سال 2017 میلادی تصمیم گرفت درباره "ادعاهای مربوط به وقوع جنایات جنگی در جریان جنگ افغانستان" تحقیق کند.
بنسودا که پیش از آن در گزارشی انجام شکنجه زندانیان افغان توسط نظامیان آمریکایی را تایید کرده بود، اعلام کرد که قرار است در تحقیقاتش جنایات احتمالی نظامیان آمریکایی، نیروهای امنیتی و دفاعی افغان و نیز طالبان را در طی سالهای 2003 تا 2014 بررسی کند.
این تصمیم بنسودا واکنش شدید آمریکا را به همراه داشت که تهدید کرد دادگاه را تحریم کرده، داراییهایش را توقیف نموده و قضات و کارکنانش در خاک آمریکا را نیز دستگیر میکند.
در پی تهدیدات آمریکا، دادگاه لاهه عقبنشینی کرد و در نهایت اواخر پاییز سال جاری «کریم خان» به عنوان دادستان جدید این دادگاه اعلام کرد که تحقیقی درباره جنایات جنگی انجام شده توسط ارتش آمریکا و سازمان سیا در افغانستان صورت نمیگیرد.
خان در توجیه این اقدام گفت: «این تصمیم را براساس شواهدی گرفتهام که بدترین جنایات از نظر وخامت، مقیاس و گستردگی توسط نظامیان آمریکایی انجام نشده است.»
این درحالی است که دادگاه لاهه تنها چند روز پس از بحران اوکراین و درحالیکه این کشور حتی عضو این دادگاه نیست امروز (پنجشنبه 12 اسفند) یک تیم را برای تحقیقات درباره جنایات جنگی احتمالی به اوکراین اعزام میکند.
به گزارش تسنیم، دادگاه لاهه درحالی با چشمپوشی از جنایات نظامیان آمریکایی و نادیده گرفتن جان مردم افغانستان در واقع قربانیان را به «باارزش» و «بیارزش» طبقهبندی کرده که سیاسی کاری این نهاد با لطمه زدن به اعتبارش آن را به دادگاهی بیخاصیت تبدیل کرده است.
انتهای پیام.