جدی 10, 1403 08:55 Asia/Kabul
  • آغاز ورکشاپ آموزشی بانکداری اسلامی در افغانستان

بانک مرکزی اعلام کرده که اتحادیه بانک‌های مشارکتی ترکیه یک ورکشاپ سه‌روزه را برای ارتقای ظرفیت کارمندان در زمینه اصول بانکداری اسلامی، مدیریت خطر، محصولات مبتنی بر شریعت و سایر موضوعات مرتبط آغاز کرده است.

به گزارش سحر افغانستان؛ در این ورکشاپ، دو استاد با تجربه از اتحادیه بانک‌های مشارکتی ترکیه، داکتر صائم کایادبی و داکترعمر فاروق، به آموزش کارمندان بانک مرکزی خواهند پرداخت.

بانک مرکزی همچنین افزود که این ورکشاپ با حضور صدیق‌الله خالد، معاون اول بانک مرکزی، افتتاح شد.

صدیق‌الله خالد می‌گوید که بانک مرکزی کشور به ارتقای ظرفیت کارمندان خود متعهد است و می‌خواهد از تجربیات جهانی در زمینه بانکداری اسلامی بهره‌مند شود.

آقای خالد تأکید کرد که این بانک تمامی معاملات سودی در بخش بانکی را خاتمه داده و به ایجاد یک نظام کامل بانکداری اسلامی متعهد است.

به گفته وی، اسلامی‌سازی کامل بخش بانکی یک پروسه طولانی‌مدت است که نیازمند تلاش‌های دوامدار است.

معاون اول بانک مرکزی تأکید کرد که تجربیات کشورهای اسلامی و سایر کشورها می‌تواند در این زمینه به تسهیل روند کمک کند.

وی از شرکت‌کنندگان ورکشاپ خواست تا از تجربیات متخصصان ترکیه به‌طور کامل استفاده کرده و آن‌ها را به‌صورت مؤثر در امور عملی به کار گیرند.

وی افزود که بانک مرکزی خواهان ایجاد روابط مطلوب با تمامی نهادهای مالی و بانکی بین‌المللی است و از تجربیات آن‌ها برای توسعه بانکداری اسلامی بهره خواهد برد.

صدیق‌الله خالد هم‌چنان اضافه کرده که در حال حاضر تمام معاملات بانکی مطابق «فقه حنفی و بدون بهره» انجام می‌شود.

طالبان گفته‌اند که ویژگی اصلی بانک‌داری اسلامی حذف «بهره بانکی» به عنوان «سود» و «ربا» است‌که از نظر گروه طالبان جواز شرعی ندارد.

تگ